Epun takakinner oli maanantai aamuna ihan yhtä turvoksissa kun sunnuntainakin, joten heti aamusta Henkka soitti lääkärille ja äijä saatiin kuvauksiin.

Rauhotuspiikin jälkeen Eppu nostettiin röntgeniin ja kuvauksen tylyäkin tylympi tulos oli, että vasemmassa takakintereessä on murtuma! Lääkärin tutkimuksen tuloksena selvisi myös, että nivelen ympärillä olevat nivelsiteet olivat venähtäneet,  muutta eivät olleet onneksi poikki. Siispä Epun takakinner kipsattiin lasikuitu kipsillä. Nyt sitten varpaat ja sormet pystyyn, että se antaisi kipsin olla rauhassa, eikä alkaisi repiä sitä rikki. Ei taitaisi kaulurikaan estää sitä kipsiään jyrsimästä. Lääkäri määräsin pojan täydelliseen lepoon ainakin aluksi kuukauden ajaksi, jonka jälkeen on edessä uusi kuvaus.

 

Nyt on sitten Harjuniityssä kaksi kipsattua potilasta, Eppu ja emäntänsä! Ei kyllä pahimmissa painajaisissakaan kuvitellut syksyn sujuvan sananmukaisesti kipsissä. Jokohan vahingot ja haaverit tältä syksyltä alkaisivat riittää, kun mieleen tulee sanonta, ei kahta ilman kolmatta....

 

1947351.jpg

                       Eppu heti kuvauksen ja kipsauksen jälkeen